Novinky

Jablečné recepty za 3 roky

Vaření a Recepty od Janoch INFO.cz


100 x bábovka jinak Jablečné recepty za 3 roky
47 x úžasné zákusky ... Zapákaný květák (hlava)
Výborná masíčka 19 x jinak TOPINKY na mooc způsobů
Český houbový guláš na x způsobů Jahodové recepty...
Smažený sýr „bez smažení“ KOŘENOVÁ ZELENINA
Bramborové recepty... Rolády...
Hověží roštěnky 24 jinak Troubový GULÁŠ
POMAZÁNKY NA SILVESTRA Kuřecí maso 214 x jinak..
114 dobrých rad, tipů ... 60 x Bábovky jinak....
Bramborová kuchařka... Vepřové maso 103 x jinak....
23 x Vepřové řízky jinak !..... České moučníky...
Těstoviny Tescoma Velikonoční recepty
Úžasné zákusky... Tvarohové recepty...
20 receptů jinak... Guláše na všechny způsoby...
Cukroví : Hermelín v županu
Pomazánky na všechny způsoby... Moučníky nepečené
Sýry na všechny způsoby... Kuřátko na všechny způsoby...
Kuřecí prsa pod peřinkou atd.... ČOKOLÁDOVÁ BOMBA BEZ PEČENÍ
Vánoční cukroví ... Ryby 122 x jinak...
Mleté maso na 51 stránek... KOBLIHY, VDOLKY, LIVANCE…
BLESKOVÝ TŘEPACÍ DORT Nové recepty s hermelínem
21 druhů koláčů a řezů Utopenci a hermelínci
Pangasius (vietnamský sumček) 72 stran o Českých a zahraničních koláčů
50 receptů, ke kterým potřebujete houby Recepty Sisi...
34 receptů na GULÁŠE Štrůdly 18 druhů
Vinná klobása trochu jinak Zelí a dobroty
Pizza z rohlíků Výborná masíčka

 

Recepty ...

Kuřecí pochoutky Kuřecí nudličky s nivou a brokolicí , Kuřecí nudličky na kari atd...

Sýrové orgie Romadúr, Hermelín atd...

GULÁŠE A CIBULAČKY Vepřové ragú se smetanovou omáčkou , Blančin bořšč atd...

CHALUPÁŘSKÉ RECEPTY „GYROS MINUTKA, KUŘE V BYL. TĚSTÍČK, KUŘE NA ČÍNSKÝCH POL. NUDLÍCH atd...

Vše o topinkách zde..

Směs na topinky , Směs na topinky podle Jana , Směs na topinky podle Pavla , Tatarský biftek falešný , Tatarský biftek z hovězího , Topinka ala Michal , Topinka Kalimero , Topinka obložená , Topinka s masem a se zeleninou , opinky Arnošta z Pardubic ,Topinky maňana stáhněte si celý soubor TOPINKY ZDE....

Chalupářské filé

Doba přípravy: 40 minut Energetická hodnota: cca 3222 kJ (771 kcal) Ingredience pro přípravu 6 porcí: 1 kg brambor | 6 cibulí | 1 kg plátků filé | 2 dcl smetany | 20 dkg tvrdého sýra | 4 vejce | 1 lžička soli | 3 špetky pepře | 4 lžíce oleje | 2 lžičky másla Příloha: Okurkový salát. Příprava: Brambory a cibule oloupeme a nakrájíme na plátky.

Vejce rozbijeme do misky, rozmícháme se smetanou nebo mlékem a osolíme.

Na plech dáme olej, vrstvu brambor, přidáme máslo a osolíme, opepříme. Poté přidáme cibuli, plátky osoleného filé, zase vrstvu cibule a brambor.

Opět osolíme, opepříme a směs dáme zapéct do trouby na pětadvacet minut. Po pětadvaceti minutách zalijeme směs rozšlehanými vejci se smetanou.

Po dalších patnácti minutách nasypeme na směs nastrouhaný sýr a necháme trochu zapéct.


Zeleninové KROKETY 200 g mrkve, 100 g celeru, 100 g kedlubnu, 100 g petržele, masový vývar, sůl, mletý černý pepř, jedno vejce, jedna až dvě lžíce strouhanky, strouhaný tvrdý sýr, sezamová semínka, olej, pažitka, jeden rohlík Mrkev, petržel, kedluben a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou zeleninu osolíme a osmažíme na oleji. Potom ji podlijeme menším množstvím masového vývaru, přikryjeme pokličkou a necháme dusit do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Pak zeleninu rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout. Do masy přidáme předem namočený a vymačkaný rohlík, nakrájenou pažitku, žloutek, strouhanku, sezamová semínka, strouhaný tvrdý sýr a tuhý sníh z bílku. Osolíme, opepříme a promícháme. Z masy formujeme menší krokety, které smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Podáváme s vařenou zeleninou.

Zeleninový DORT SE SÝREM Těsto: 220 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, sůl, 100 g másla, jedno vejce, tři lžíce vlažné vody Náplň: 500 g míchané kořenové zeleniny, pět vajec, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, 150 g kysané smetany, jedna až dvě lžíce hladké mouky, sůl, mletý černý pepř, zeleninový vývar, mléko, pažitka, petrželová nať Z mouky, soli, másla, vejce a vody vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučeném vále. Těsto přeneseme do vymaštěné, moukou vysypané kulaté formy a vyložíme jím její dno i boky. Na těsto rozložíme vychladlou zeleninu, zalijeme ji smetanovo-sýrovou směsí a dáme péct do vyhřáté trouby. Po vychladnutí dort vyklopíme, nakrájíme na kousky a ozdobíme petrželovou natí.

Náplň: Očištěnou a nakrájenou zeleninu dáme vařit do zeleninového vývaru. Potom zeleninu scedíme a necháme vychladnout. Celá vejce rozšleháme, smícháme je se smetanou, mlékem, moukou a nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidáme nakrájenou pažitku a petrželovou nať. Osolíme, opepříme a promícháme.

Bramborové ŘÍZKY S NÁPLNÍ 600 g brambor, hrubá mouka, jeden žloutek, sůl, strouhanka na obalení, olej na smažení, sýr feta na ozdobu Náplň: jedna cibule, čerstvé žampiony, jedno vejce, sůl, mletý černý pepř, nasekaná petrželová nať Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Potom je jemně nastrouháme, přidáme sůl, žloutek a hrubou mouku. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na stejné části. Každou část roztáhneme do větší placky, naplníme vychladlou náplní, přeložíme napůl a zformujeme řízky. Obalíme ve strouhance a smažíme na oleji z obou stran. Smažené řízky posypeme kousky sýra feta. Náplň: Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji současně s nakrájenými žampiony. Přidáme rozšlehané vejce a uděláme hustou omeletu, kterou necháme vychladnout. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a promícháme.

Vepřová kýta rytíře Fryduše

Ingredience : 6 řízků z kýty, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička solamylu, 1 lžička worchestrové omáčky, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky sladké papriky, 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 4 lžičky oleje

Postup přípravy : Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin. (Čím déle je maso naloženo tím je křehčí.) Naložené maso osmahneme na tuku asi 2-3 minuty z každé strany. Podáváme s topinkou nebo brambory doplněné volským okem a zeleninovou oblohou.

Doba přípravy : 30 min Počet porcí : 4

 



ĎÁBELSKÉ KUŘE

Potřebujeme: 1 kuře, cibuli, 3 stroužky česneku, lžíci sekané petrželky, sůl, 2 lžičky mletého zázvoru, špetku pálivé papriky, 2 lžíce oleje, lžíci kečupu, máslo na vymazání pekáčku.
Do misky dáme kečup, olej, jemně nakrájenou cibuli, petrželku, prolisovaný česnek, sůl, zázvor, papriku a vše dobře promícháme. Omyté kuře osušíme a potřeme celé (i uvnitř) připravenou směsí. Dáme do vymazaného pekáčku a zvolna pečeme za občasného podlévání dozlatova. Takto můžeme kuře i grilovat. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.


Sýrové karbanátky

150 g Nivy
50 g droždí
3 vejce
1 lžíce vody
1 stroužek česneku
špetka majoránky
strouhanka


Sýr a droždí nastrouháme, spojíme vejci a podle chuti osolíme, okořeníme, rozmícháme s trochou vody nebo mléka a zahustíme strouhankou. Tvoříme malé ploché karbanátky, které smažíme po obou stranách na oleji. Podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem.


ZAPÉKANÉ BRAMBORY S KVĚTÁKEM

Potřebujeme: 800 g květáku, 500 g brambor, sůl, cibuli, 4 lžíce másla, lžíci hladké mouky, 250 ml smetany, 250 ml zeleninového vývaru, svazek petrželky, pepř, muškátový oříšek, 200 g dušené šunky, 100 g strouhané goudy, tuk na vymaštění zapékací mísy.
Květák rozebraný na růžičky a brambory nakrájené na plátky předvaříme v osolené vodě 5 min., necháme okapat. Na lžíci másla zpěníme nadrobno nasekanou cibuli. Poprášíme ji moukou a za stálého míchání přilijeme smetanu a zeleninový vývar. Omáčku vaříme do zahoustnutí. Petrželku nadrobno nasekáme a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Do vymaštěné mísy skládáme po vrstvách brambory a květák. Zalijeme omáčkou a navrch rozdělíme nakrájenou šunku. Posypeme sýrem a přidáme máslo ve vločkách. Zapékáme 30 minut.


BRAMBORY S FAZOLEMI

Potřebujeme: 800 g brambor, 500 g červených sterilovaných fazolí, 2 červené feferonky, 4 rajčata, 3 cibule, stroužek česneku, saturejku, bazalku, lžíci másla, 2 lžíce mouky, 500 ml zeleninového vývaru, 500 g jogurtu, 500 g bylinkové soli, pepř, lžičku kmínu, 200 g strouhaného ementálu.
Brambory nakrájíme na plátky a 3 min. povaříme. Omyté fazole necháme okapat. Feferonky a rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli, česnek, bylinky jemně posekáme. Na rozehřátém másle zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme mouku a krátce osmahneme. Přilijeme vývar, přidáme pokrájené feferonky a omáčku za stálého míchání 4-5min. povaříme. Stáhneme z plotny, vmícháme jogurt a 2/3 směsi bylinek. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Brambory a fazole naplníme do formy, zalijeme omáčkou a posypeme sýrem. Zapékáme asi 30 min. v troubě při 300°C.


Silvestrovské nakládané kotlety

1000g vepřových kotlet
Nakládací směska: 3 lžíce oleje, 3 lžíce solamylu, 3 syrová vejce, 1 lžička
soli, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1/2 lžičky pepře, 1
lžička curry koření
Postup:
Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme a po obou stranách mírně osolíme. Uvedené
potřeby pro nakládací směsku spolu dobře promícháme. Do této směsi dáme plátky
tak, že je směsí po obou stranách protáhneme a v ní klademe poté na sebe. Nádobu
přikryjeme alobalem a dáme na den až dva do ledničky odstát. Klademe na
rozpálený tuk, zbytkem nálevu přelijeme a pečeme na každé straně 3-4 minuty.
Maso můžeme připravovat také jako kostky.
Příloha:
opečené brambory, hranolky, chléb, hořčice nebo křen či zeleninový salát