Přírodní léčba ..... příroda léčí

Novinky

Je skutečně úžasne kolik se v nenápadné hlávce všedního zelí skrývá síly. Zelí je mocný silák, který se vypracoval jako „PRIMUS INTER PARES“ zeleniny.

Především na žaludek je zelí léčivé. Mimořádně působí při vnitřním i vnějším léčení žaludečních vředů. Velmi aktivně chrání žaludeční sliznici a ničí bakterii HELIOBACTER PYLORI, která vyvolává mnoho žaludečních vředů ! Syrová šťáva ze zelí a zelené zábaly jsou zde vedlejším pomocníkem.
Bioaktivní obsahové látky jako : glukosinoláty, kyseliny fenolové, flavonoidy a vláknina, sulfidy mají široký protirakovinový účinek u rakoviny plic, dělohy, prsu a žaludku.
Kyselina folová, kterou také zelí obsahuje, uvolňuje a uklidňuje nervovou soustavu, povzbuzuje mozkovou činnost a posiluje soustředění !
Zelí povzbuzuje také činnost tenkého střeva, jater a slinivky břišní. Díky vysokému obsahu Draslíku zbavuje jedů a vody ! Účinně odstraňuje zácpu. Pomáhá při stressu !
Z pramenu: „ Léčíme se zeleninou, ovocem a bylinkami “

Zázračné kyselé zelí
Oblíbené kysané zelí účinně chrání před vznikem rakoviny jater, plic, tlustého střeva a prsu. Věděli jste to? Látky zabraňující nádorovému bujení však neobsahuje zelí jako takové, ozdravné účinky mu dodává až proces kysání. Během něj totiž v zelí vznikají takzvané izotiokyanáty látky, které mají silně protirakovinné účinky. Uchování celých zelných hlávek nasolením už znali staří Římané. Dnešní způsob výroby kysaného zelí údajně převzali ve středověku Slované od Tatarů. Při objevných cestách po světových mořích se dávní mořeplavci chránili požíváním kysaného zelí před obávanýmikurdějemi, nemocí vznikající z nedostatku vitaminů. Obsah vitaminu C je v kysaném zelí dokonce vyšší než v čerstvém, což je důsledek činnosti bakterií mléčného kvašení. Již 200 g kysaného zelí pokryje denní potřebu vitaminu C. Zelí působí také proti depresím a obsah vitamínu B12 je dobrý pro nervovou soustavu. Vysoké množství vitamínu C zvyšuje imunitu a je velice potřebný ke tvorbě hormonů. V kysaném zelí najdeme také draslík, železo, vápník, zinek, hořčík, fluor a enzymy. Kysané zelí rovněž podporuje tvorbu krve a hormonů. Aktivuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím, posiluje organismus proti infekcím. Snižuje také vysoké hodnoty krevního tlaku a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek. Podporuje i látkovou výměnu a má odvodňující účinek, a proto umožňuje rychlé odstraňování odpadních látek z těla .

 

PAMPELIŠKA – KRÁLOVNA JARNÍCH ZAHRAD - Jako malá jsem si velmi ráda dělala pampeliškové věnečky, jelikož má nejoblíbenější pohádková postavička byla „víla Amálka“.

 

Také jsem si s pampeliškami hrával jako s panenkami, květy byly krásné šaty a z druhé strany natrhaný stonek udělal dlouhé vlnité vlasy. Takto jsem se do svých her s květinami nořila na mnoho hodin.
Dnes se na každý pampeliškový květ dívám s něhou, úctou a plným uvědoměním si obrovské hodnoty takového malého a křehkého stvoření.
Pampeliška nám zhmotňuje první jarní regenerující „sluneční paprsky“ a tuto dokonalou životadárnou energii uchovává v celém svém tělíčku. Všechny části pampelišky jsou nesmírnými (vesmírnými) dary a mají obrovskou léčivou schopnost, ale pouze v jejím přirozeném, živém stavu.


Po utržení listu nebo květu životadárná energie rychle odchází a proto je důležité tuto část zkonzumovat co nejrychleji- nejlépe strčit do pusy a sníst. Nebo ji rozmixovat do smoothies či odšťavnit s další zeleninou či ovocem. Může se také stát součástí salátu, ale natrhala bych listy a květy těsně před servírováním.

Pampeliška je ve skutečnosti dokonalá v každém směru. Navrchu elegantní a jemná, vespod vytrvalá, silná a trpělivá. Svými houževnatými kořeny dosáhne pro hluboko uložené živiny, které uloží ve svém těle a na podzim, po uhynutí svrchní části, tyto živiny pohnojí naši zahradu. Tedy pokud svou zahrádku před zimou nedezinfikujete dle populárních návodů – vyplít, shrabat  a vyhodit. Nebo ještě lépe chemicky odplevelit.
Během sezóny jsou medonosné květy potravou pro nejrůznější hmyz.
A tento „žlutý květ“ je jeden z nejbohatších zdrojů lecitinu na světě. Je to kompletní potravina se všemi osmi esenciálními aminokyselinami, které tvoří bílkoviny, silně čistí krev, játra, rozpouští ledvinové kameny, pomáhají při akné, cholesterolu, zabraňují rakovině, snižují cukrovku.

PAMPELIŠKA je antioxidant a léčí rakovinu
Vědci nedávno zjistili, že pampeliška potlačuje růst a invazivní chování několika druhů rakovin a zároveň potvrdili efektivitu pampelišky na játra a žlučník.
Tato bylinka také odstraňuje silné záněty v játrech.
Čaj z listů pampelišky snížil rakovinné buňky prsu, čaj z kořene ale ne. Podobně  to fungovalo i u rakoviny prostaty.

Čaj z kořene pampelišky zabil buňky leukemie pomocí procesu, kdy se leukemie zformovala do kožního strupu, který odpadl. Pampeliška měla také silný vliv na melanom, odolávající chemické léčbě.

CO PAMPELIŠKA OBSAHUJE A NA CO JI POUŽÍT
Obsahuje velké množství vitamínů a minerálů, obzvláště draslíku a manganu- dále inulin, hořčiny, steroly, cholin, aminokyseliny (základní kameny pro bílkoviny), třísloviny, pryskyřice, stopy silic, kaučuk, v mladých listech je mnoho vitamínu C, karotenoidy a fytolátky.

ČERSTVÁ ŠŤÁVA Z PAMPELIŠKY nebo zkonzumovaná za čerstva utržená :
-stimuluje tok žluči z jater do žlučníku, pomáhá odstraňovat jaterní tuk
-je močopudná
-čistí krev, pročišťuje celé tělo
- aktivuje ledviny, odstraňuje „kameny z močového ústrojí“
- pomáhá při různých jaterních nemocech (např. překrvení nebo vodnatelnost jater), poruchách zažívání
- snižuje hladinu cholesterolu
- léčí chudokrevnost a hypovitaminózu
-pomáhá při únavě, celkové vyčerpanosti
-léčí hypoglykémii, zácpu,
-snižuje vysoký krevní tlak
- léčí degradaci kostí a chrupavek, revmatismus
-zvyšuje odolnost organismu
-pomáhá při zácpě
-její hořká chuť VYHÁNÍ PARAZITY

ŠŤÁVA Z PAMPELIŠKY se používala na odstranění pih a žlutých skvrn, mlékem se léčily záněty očí.
Dále se zevně používá proti akné, furunkulóze, obklady z pampelišky pomáhají na hemeroidy.
Zařaďte pampelišku každý den do svého jídelníčku.
To nejvýživnější jídlo vám zdarma roste přímo před očima.

Autor: Marie Špačková

Příroda léčí na JanochINFO.cz

CO JE TO CITRÓN - Každý rok je zjištěno plno nových věcí ohledně zázračného ovoce – citrónu. Nový vitamin – Vitamin P (flavonoidy) – byl přidán k hodnotnému vitaminu C, který se nachází v této pochoutce z kuchyně nebo-li z dietní laboratoře.

 

Citrón dokáže všelijaké triky. Stejně jako se voda změní ve víno, tak citrón se svou kyselinou rychle změní  kyselé složení na zásadité. Tím, že obsahuje velký obsah vápníku, zaštiťuje pro kosti, zuby a nervový systém základní výživu. Obsahuje také fosfor a jedna z jeho největších předností je schopnost pomáhat „trávit“ bílkoviny.
Doktor Gerald Stalh nám podává zprávu o nespočetných případech očních katarů, které byly vyléčeny používáním kapek stejného poměru citrónové šťávy a destilované vody do očí třikrát denně. Atletická noha nepotřebuje žádná drahá léčiva. Citrónová šťáva spolu ze šťávou z papáji se nazývá „vstřebávač“ těchto problémů. Několik předních zubních lékařů předepisuje citrónovou šťávu a sůl na těžké stádium paradentózy.
Citron je jedním z nejrychleji reagujících nepřátel proti bacilům. Průmysloví chirurgové používali citrón v případech zánětu rány, což mělo úžasný úspěch. Královští specialisté z Harley Street v Londýně dávají dětem královské rodiny citrón a med při bolestech v krku. Mnoho lidí, kteří vynaložili velké sumy k vyléčení tvrdohlavých ekzémů, byli přivedeni k domáckému citrónu, když už neměli žádné další peníze, aby zjistili, že se ekzém velmi rychle ustálil a po čase je nenávratně opustil úplně.

Proč mít astma, když je všude plno citrónů?
Dr. Joseph H. Greer nemá žádné obavy, že by se jeho pacientům vrátilo astma. K všeobecné detoxikační dietě jim dává 2 polévkové lžíce citrónu před každým jídlem a před spaním.
Kašel a nachlazení
Pečené citróny – peč na sucho celý citrón, dokud nerozpukne a neotevře se – se dávají na kašel a nachlazení pacientům všeho věku s obrovským úspěchem. Když se citrón rozevře, smíchej z něho vymačkanou šťávu se šťávou z čerstvého ananasu (půl na půl) a trochou medu. Pacient pocítí okamžitou úlevu. Ananasová šťáva k citrónu dodá své mocné „trávicí“ enzymy, čímž uvolní hleny v krku.
Čínské použití citrónu
Když čínští lékaři zjeví něco ze svých přírodních léčeb, je to většinou hodnotné k přečtení. Výbornou léčbou pro poškozené nehty a zanícená nehtová lůžka je citrón, kterému se odřeže vršek, prst se dá do citrónu a vše se ováže obvazem. Ráno se může rána vyčistit.
Potíže se žlučníkem
Existují lékaři, kteří zakazují jakékoliv léky při potížích se žlučníkem a poučí své pacienty, aby omezili aspoň na jeden den všechno, kromě citrónové šťávy.
Stav spojený s pocitem na zvracení, nedostatkem chuti k jídlu, s trávicími problémy, špatnou chutí v ústech je velice často zapříčiněn „lenivými“ játry.
Růže
Mnoho lidí se hrozí při pohledu na infekční zarudnutí kůže! Obklady z citrónové šťávy jsou obrovskou úlevou poté, co se všechny mocné léky ukážou jako neužitečné.
Spála
Doktor Georgie W. Wood napsal o spále následující: Mohu vyléčit 49 případů spály z 50 citrónem a arabskou gumou. Jakmile se projeví první příznaky, uložte dítě do postele a dávejte mu pít citronádu s arabskou gumou – polovinu čajové lžičky do sklenice citronády. Zakryjte břicho suchým flanelem; potom zabalte dítě do bílé vlněné přikrývky vyždímané v horké vodě; nahoru dejte suchou deku a použijte další přikrytí, abyste vyvolali pocení. V některých případech situaci velmi urychlí přikládání lahví s horkou vodou (termofory) z vnější strany deky. Po hodině pocení, během které se hojně pije citronáda s arabskou gumou, by mělo být dítě dosucha utřeno a oblečeno podle vlastní potřeby. Citrónová šťáva má sklon odstraňovat hnisavá ložiska, která se utvářejí uvnitř v ústech. Celý článek zde...

 

Víte, která rostlina je mocnější než chemoterapie? Tato bylinka na rakovinu roste takřka všude!

Jde o jednu z nejrozšířenějších květin, roste doslova všude, jsou jí plné louky i trávníky na sídlištích, hlavně na jaře. Neexistuje snad dítě ani dospělý, který by ji neznal. Přesto o její nesmírně silných léčivých účincích ví jen málokdo.

Mluvíme o běžné pampelišce!

Čaj z pampelišky působí na rakovinné buňky tak silně, že již po 2 dnech se začínají rozpadat. Zároveň nemá žádné škodlivé účinky na zdravé buňky. Jediné, co pro její získání potřebujete udělat, je nasbírat ji z čistých míst, které neleží příliš blízko frekventované cesty.

Naše babičky dělávali z pampeliškových květů sirup, protože věděli, že má mnohé léčivé účinky. Co však nevěděli bylo, že pampeliškový kořen dokáže pomoci i pacientům s rakovinou.

Kořen pampelišky je silnější než chemoterapie
Vědci objevili, že kořen pampelišky je při ničení rakovinných buněk účinnější než chemoterapie. Dokáže totiž kompletně usmrtit rakovinné buňky, aniž by poškodil ty zdravé.

Kromě protinádorových účinků má pampeliška také následující vlastnosti: močopudné, vylučování žluči, detoxikace jater, pomáhá při alergiích, snižuje krevní cholesterol.

Obsahuje i mnoho důležitých vitamínů a minerálů, jako například vitamin B6, thiamin, riboflavin, vitamin C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík a kyselinu listovou. V jedné misce s 55 gramy pampeliškových listů naleznete až 535% potřebné denní dávky vitaminu K a 112% vitamínu A. To vše jsou fakta známo o pampelišce už celé roky.

Zázračný pampeliškový čaj
Výzkum provedený na kanadské univerzitě ve Windsoru dal naději i onkologickým pacientům. Zjistil, že kořen pampelišky efektivně zabíjí rakovinné buňky a zároveň nemá žádné vedlejší účinky. Čaj z pampelišky má poměrně rychlý účinek. Již v průběhu 48 hodin po požití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk. Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kúra kořenem pampelišky umí odstranit většinu nádorů. Kvůli těmto neočekávaným výsledkům, byly vědeckému týmu přiděleny další prostředky na pokračování výzkumu.

John di Carlo, 72 letý onkologický pacient, podstoupil intenzivní léčbou agresivní chemoterapií. Po jejím neúspěchu ho lékaři poslali domů umřít v okruhu svých nejbližších. Jako poslední možnost se rozhodl pro léčbu pomocí čaje z pampeliškového kořene. O 4 měsíce později byl tento muž v remisi (ústupu rakoviny).

Jak připravit pampeliškový čaj
Pampeliškový čaj se připravuje obvykle ze sušeného mletého kořene. Použít ale můžete i na jemno nakrájený čerstvý kořen. Přibližně 1 až 2 čajové lžičky kořene (podle chuti a závažnosti onemocnění) zalijte 2,5 dcl vroucí vody a nechte vyluhovat přibližně 15 minut.

Čaj pijte 2 až 3 krát denně, nejlépe před jídlem. Užívá se několik měsíců.

Některé zdroje uvádějí, že i listy pampelišky mají určité protirakovinné účinky. Pro přípravu čaje proto můžete použít směs kořene a listů.

Čínský zázrak
červená řepa, dvě mrkve, 1 jablíčko a mix, pít ráno na lačno

Tento zázračný nápoj existoval již před mnoha lety, kdysi ho přírodní léčitelé v Číně doporučovali nemocným. Jistý pan Seto dokázal, že nápoj funguje tím, že se sám vyléčil ze své nemoci, z rakoviny plic. Pan Seto tvrdí, že nápoj mu doporučoval jeden slavný čínský herbolog. Pil ho tři měsíce a jeho zdraví se obdivuhodně zlepšilo, proto se
rozhodl tento zázrak zdravé výživy zveřejnit. červená řepa, dvě mrkve, 1 jablíčko a mix, pít ráno na lačno

Je to výživa dosažitelná pro každého a s minimálními výdaji, proto chce pan Seto upoutat pozornost těch, co trpí nějakým druhem rakoviny, nebo jakoukoli jinou chorobou, upozornit je na tento zázračný nápoj (který chrání
organismus před rakovinou a jinými chorobami), aby se zotavili. Podle něj tento zázračný nápoj "brzdí rozvoj rakovinných buněk tím, že posiluje obranyschopnost organismu (imunitu) .

Z čeho se nápoj vyrábí? Recept je velmi jednoduchý, potřebujete pouze:
1 červenou řepu
2 mrkve
1 jablko

Postup:
Vše je třeba pořádně umýt, očistit, nakrájet na malé kousky a umixovat s trochou minerálky.

Můžete použít mixér, případně "Frud Juicer". Komu se žádá, může přidat i trochu citronu, aby měl nápoj občerstvující chuť. Nápoj třeba vypít hned po přípravě, neskladovat!

Kdy pít tento nápoj? Hned ráno a nalačno! Za hodinu byste se měli nasnídat.

Pokud chcete, aby se výsledky dostavily rychle, pijte nápoj dvakrát denně: Jeden pohár ráno a druhý před 17:00. Je důležité, abyste nápoj vypili hned po jeho přípravě, nikdy toho nebudete litovat!

Tento zázračný nápoj účinkuje při následujících onemocněních:
1. zabraňuje vzniku rakovinových buněk / již vzniklým zabraňuje se dále rozvíjet,
2. chrání před nemocemi:
a) jater,
b) ledvin
c) pankreatu,
d) také před vředy
3. a) Posiluje plíce,
b) chrání před infarktem srdce a vysokým krevním tlakem.
4. Posilňuje imunitní systém.
5. Je dobrý na:
a) oči (zrak),
b) odstranění červených nebo unavených očí, nebo pocit sucha v očích.
6. a) Zlepšuje fyzickou kondici,
b) odstraňuje bolesti svalů.
7. Odstraní z těla škodlivé látky:
a) pomáhá se vyprázdnit, (zabraňuje zácpě),
b) pokožka bude zdravá a zářivá, pomáhá i při akné.
8. Pomůže při infekci v hrdle.
9. Tlumí menstruační bolesti.
10. Odstraní sennou rýmu.

Tento nápoj nemá žádné vedlejší účinky a má vysokou výživnou hodnotu. Je také velmi účinný, pokud potřebujete zhubnout. Pokud dodržíte správný postup, už asi po dvou týdnech si uvědomíte, že váš imunitní systém se
(díky jablkům) zlepšil.

Myslíte si, že nejlepším přírodním prostředkem ke zlepšení stavu kostí je mléko a mléčné výrobky?

Znedávných výzkumů vyplývá něco jiného a sice, že jedním z nejúčinnějších prostředků pro tento účel jsou sušené švestky, které dokáží zabraňovat kostním ztrátám ve vyšším věku, ba co víc, dokáží je zvrátit ve váš prospěch.Výzkumu se zúčastnilo přes 200 žen Floridské státní univerzitě se uskutečnil výzkum, kterého se zúčastnilo 236 žen, přičemž ty měli v rozmezí od jednoho do deseti let před menopauzou. Byly náhodně rozděleny do skupin, z nichž polovina po dobu jednoho roku užívala 100 gramů sušených švestek denně a druhá polovina stejné  množství sušených jablek denně.

 Po skončení výzkumu mohly vědci konstatovat, že ženy užívající švestky, měli výrazně vyšší hustotu kostní dřeně než ženy, které konzumovaly sušená jablka. Nejpřátelštější ovoce pro kosti Výzkum vedl dr. Bahramu Arjmandi, který byl z výsledků svého výzkumu nadšený. "Sušené švestky jsou nejvíce přátelské ovoce pro kosti, které jsem v posledních desetiletích viděl. Jsou řešením přírody pro udržení dobrého zdraví kostí. V průběhu své kariéry jsem otestoval mnoho ovoce, včetně fíků,datlí, jahod, rozinek, ale žádné se nepřibližuje vlivu sušených švestek na hustotu kostí, "uvedl po skončení výzkumu odborník.
Obsahují množství vitamínů a minerálů  
Švestky jsou proto skvělou volbou pro ty, kteří mají více než 40, ale i pro všechny ostatní. Co všechno obsahují? 
• jsou zásobárnou vitaminu C
• obsahují komplex vitaminů skupiny B
• najdete v nich i vitamin A
• obsahují antioxidanty - vitamin E, selen 
• obsahují i antokyanin, který chrání srdce
• jsou zásobárnou mnoha minerálů: vápníku, draslíku, železa, fosforu, mědi, manganu, zinku, zda jódu
• najdete v nich i prospěšnou vlákninu
Zhubněte se švestkami Švestky mají sílu čistit organismus, díky čemuž jej zbavují nejen toxinů, ale i nahromaděného tuku. A to díky tomu, že v důsledku svých účinků i přes své kalorické hodnotě omezují ukládání tuku do podkožních zásob. Kromě toho dokážou skvěle zasytit a zlepšují i stav pokožky, vlasů a nehtů.

Kdy si je ještě dopřát? 
Švestky vám pomohou i pokud vás trápí: 
• anémie
• slabší paměť
• zlepšují svalovou kondici
• udržují srdce zdravé, chrání před infarktem a mrtvicí
• chrání před rakovinou
• snižují cholesterol v krvi
• zlepšují hojení ran
• upravují stav cukru v krvi, jsou prevencí před vznikem cukrovky
• působí projímavě - pomáhají ulevit od zácpy
• mají antibakteriální účinky

Stačí 100 gramů denně
Na to, abyste si zajistili tělu celou řadu všech výživných látek a prospěšných účinků, které toto ovoce 
obsahuje stačí, abyste si dali 100 g sušených švestek denně. To znamená, že postačí, když sníte 10
- 12 kousků za den. Pokud máte slabší žaludek, nebo jiné problémy s trávením, dejte si alespoň
poloviční dávku. Sušené ovoce však obsahuje kyselinu šťavelovou, takže při konzumaci by měli 
být opatrní lidé trpící problémy se žlučníkem a ledvinami. Pomoci mohou i při mírných depresích, 
protože pomáhají uvolňovat hormony dobré nálady.

OČISTA OD SOLÍ pomocí bobkového listu

„Jeho podstata je horká a suchá. Má schopnost rozpouštět a drobit. Rozpouští kámen a pomáhá při všech nemocech močového měchýře. Pomáhá při trombose jater a rozpouští zatvrdliny sleziny“. Rozhání otoky. Pro nejrůznější jedy působí jako protijed. Pomáhá při bolestech v kostech, kříži a při bolestech sedacího nervu.

Pro naše účely připravujeme odvar bobkového listu následujícím způsobem:
5 g bobkového listu dáme do 300 ml vody a po dobu pěti minut vaříme a pak necháme odstát v termosce. Odvar slijeme a v průběhu dne malými doušky pijeme. Není možné vypít celé
množství najednou, protože by mohlo dojít ke zhoršení potíží. Celou tuto proceduru opakujeme tři dny po sobě. Po týdnu ji pak můžete zopakovat.

Nedivte se, jestliže se objeví vylučování růžově zabarvené moči, k němuž může docházet i každé půl hodiny. Jde o to, že se soli začnou tak rychle rozpouštět, že močový měchýř dráždí.
Přesvědčit se o tom, že se soli skutečně dobře rozpouštějí, je možné za jeden až dva týdny.
Jestliže jste měli nepohyblivé nebo bolestivé klouby nebo jste trpěli bolestmi závislými na počasí, pak se přesvědčíte, že bolesti mizí a pohyblivost se zlepšuje.

Natalie Nikolajevna, 47 let, Moskva
Bobkový list jsem pila pětkrát a osteochondróza krční páteře prakticky zmizela.

 

Jedlá soda je cenově dostupná a tak nám může posloužit v mnoha oblastech života.

A kromě toho, je bez jakýchkoliv vedlejších účinků. Určitě ji máte v domácnosti, ale příliš ji nevyužíváte.
Zde je pár tipů, jak ji správně využít :

1. Pokud máte suchou pleť, přidejte kávovou lžičku (stačí půl lžičky) jedlé sody do misky s teplou vodou. Oplachujte si s ní obličej. atd...celý článek zde...

Nemoc a prý jak ní: Západní koncept vitamínů nemá k imunitě žádný vztah.

V chladných měsících bychom si měli především chránit oslabenou energii a
posilovat vnitřní teplo. Základem je vhodná vyvážená strava a dostatek tepla
a odpočinku," říká MUDr. Jozef Lucký z TCM Clinic, jeden z největších
odborníků na tradiční čínskou medicínu.


1. Zaměřte se na povrch těla - nejen na teplé oblečení, ale i péči zevnitř. Tělo je na podzim a v zimě náchylnější k onemocnění, protože jindy expanzivní energie se ukládá k spánku a regeneruje se. Z toho důvodu je třeba dostat energii na povrch a cíleně vytvářet energetické brnění.

2. Vařte zázvor a vězte, že ty opravdové léčivé účinky se nevypaří.

Číňané vypozorovali, že vařený zázvor má lepší zdravotní účinky, než ten syrový, navzdory tomu, že tento proces ničí některé vitamíny. Ideální je zázvorová voda ze sedmi plátků. Bez medu a citrónu!

3. Když jste nemocní, na citrón zapomeňte.

Kyselost citrónu totiž energii, kterou chceme dostat na povrch, naopak vtahuje dovnitř. Proto po odeznění hlavních příznaků nemoci třeba kašleme. Myslíme si, že na nás vlezlo zase něco jiného, co bychom měli léčit jinak. Podle Číňanů je to ovšem stále tatáž nemoc a my jsme ji nezvládli.

4. Dopřávejte si teplé snídaně.

Více než na nadměrný vitamínový doping bychom se v zimě měli zaměřit na vytváření vnitřního tepla. Základem jsou teplé snídaně ve formě vývarů a kaší, během dne pak lehce kořeněná jídla.

5. Nezapomínejte na skořici.

Že skořice zahřívá, to je známá věc. Opravdové imuno-stimulační účinky nemá ovšem kůra, která se běžně prodává, ale pouze větvičky. Ty seženete ve formě léčiva.

6. Čerstvé ovoce a zeleninu jezte v zimě jen výjimečně.

Opravdu to s těmi vitamíny není tak horké, jak se říká. Čerstvé ovoce a zelenina ochlazují organizmus a to je přesně to, co v zimě nepotřebujeme. Způsobují totiž, že se naše cévy dostatečně neprokrvují a takto nedávají průchod imunitě, když potřebuje vyrazit do boje.

7. Nepotlačujte pocení.

Když se tělo potí, znamená to, že se uzdravuje - vytlačuje energii zanesenou škodlivinami (bakteriemi či viry) na povrch kůže a odtud z organizmu ven. Pokud tento proces potlačíme, aby nám nepřekážel v aktivním
životě, koledujeme si o nepříjemné následky v podobě vleklých bronchitid nebo rým.

8. Chraňte si celé tělo,

nezapomínejte na ruce. Zatímco v létě do nás podle Číňanů vnikají bakterie a viry přes nos a ústa, v zimě je to kůže. Stačí tedy málo ponožek nebo vycházka v mrazu bez rukavic a máme nevítanou návštěvu.

9. Zchlaďte svou mysl.

Čínská medicína upozorňuje, že v chřipkovém období bychom si měli dát pozor na emoční vypětí. To totiž přehřívá náš systém a když do takového terénu vtrhne chlad, exploduje nemoc i při sebemenším impulzu mnohem silněji. A na závěr - příliš nepracujte. Dovolte si více odpočinku. Na podzim se celá příroda připravuje k spánku a i my bychom měli v aktivitách polevit. Těžko tohle vysvětlíte svému zaměstnavateli, ale pokud to vaše situace aspoň trochu dovolí, odsuňte náročné povinnosti na jaro. Autor: MUDr. Josef Lucký

Česnek - léčivá síla

Ve starém Egyptě byl česnek právem uznáván a požíván od nejdávnějších dob
jako potravina. U nás se česnek pěstuje na zahrách i na polích. Stal se též neodmyslitelnou
součástí našeho jídelníčku. V záznamech řeckého dějepisce
Herodota se praví, že při stavbě velké Cheopsovy pyramidy bylo jen za česnek
a za ředkev pro dělníky vydáno 16000 talentů stříbrných, což je opravdu obrovská
suma. Již nej starší lékaři ve starověku ale předepisovali česnek na nejrůznější
nemoci, například na astma, žloutenku, koliky, plynatost, hemoroidy a
na bolesti zubů.

Jiní slavní lékaři starověku i středověku doporučovali česnek co prostředku proti tasemnici, zadržení moče, uštknutí hadem a jako nejlepší prostředek proti kousnutí psem, postiženým vzteklinou. Zevně pak česneku požívali proti kožním vyrážkám, bolestem očí na ječná zrna, lišeje, strupy a při nervových bolestech. V lékařských knihách starověku jest česnek často doporučován jako prostředek močopudný, uvolňující hleny a vyhánějící
střevní červy. Byl též ingrediencí přidávanou do takzvaného morového octa, jehož se používalo jako ochranného prostředku proti moru a proti nakažlivým nemocem, k vyplachování úst, k vdechování a rozprašování.
Byl dříve nazýván lékem sedláků proti jedu. V knihách středověku dále se píše: Česnek neprospívá lidem trpícím horečkou, kdo trpí dnou, nemá česnek jisti, neboť vyvolává bolesti. V dalších dobách ale česnek a také
cibule nabyly opět velké vážnosti. Doporučován jest na bolest střev, proti kornatění tepen, dále při střevních zánětech lidí tuberkulózních.
Pět stroužků česneku rozetřeného s 20 g medu a 30 g másla nám například dá výtečnou mast na strupy.

Jak již bylo napsáno v minulém čísle, česnek jest dávný lék na mnoho nemocí. Například lišeje na pokožce se rychle léčí pomocí vytlačené šťávy česnekové. Šest česnekových stroužků jemně rozkrájíme, polijeme čtvrt litrem mléka a ohřejeme na mírném ohni, ale nevaříme. Potom necháme stati na okraji plotny a po chvíli scedíme. Toto česnekové mléko napomáhá vylučovat hnilobné látky z těla, čistí ústrojí a působí omlazujícím účinkem na tělo i na ducha. Provádíme tuto omlazující česnekovou léčbu každé čtyři neděle, zvláště v dubnu, květnu a v červnu, kdy toto mléko jest nejbohatší na vitamíny. Česnekové mléko pijeme v malých doušcích po celou hodinu večer, potom již nevečeříme. Proti astmatu a taktéž k uvolňování hlenů při kašli užijeme pět stroužků česneku jemně rozkrájeného
a smíchaného s pěti lžícemi medu lesního. Užíváme každou hodinu čajovou lžičku. Trpíme-li střídavými horečkami či kornatěním tepen, jest velice prospěšné užívati jednu hlavičku česneku rozemletou na masovém
strojku, kterou vymačkáme na řidším plátýnku, šťávu pak smícháme se stejným množstvím vinného lihu. Směs necháme 14 až 20 dní stát na slunci nebo na teplých kamnech. Jednou až třikrát denně užíváme čtyři kapky
této česnekové tinktury v jedné lžíci vody rozmíchané.
Vinným octem, ve kterém jsme uvařili česnek, zase vyplachujeme ústa při bolestech zubů a dásní.
Užívání česneku bylo ponejvíce rozšířeno v balkánských zemích, kde česnek napomáhal zdejším lidem
překonávat nejednu nemoc. Ale i v krajích německých jest obyčej, kdy ve středu po svatodušních svátcích řemeslníci a dělníci požívají mnoho česneku, aby zůstali celý rok zdrávi.

Vhodně zvolená strava hraje v lidském životě zásadní úlohu. Může zabránit
srdečním onemocněním, vysokému krevnímu tlaku i rakovině. Konzumací určitých
potravin však můžete zlepšit i mozkovou činnost a předejít vzniku Alzheimerovy
choroby.

Ačkoli v současné době stále nemáme lék, který by dokázal vyléčit Alzheimerovu nemoc nebo demenci, existují potraviny, které v celkovém zdraví naší mysli hrají pozitivní roli. Alzheimerova asociace mezi ně řadí stravu, která snižuje riziko srdečních onemocnění a cukrovky, podporuje dobrý průtok krve do mozku a neobsahuje příliš tuku a
cholesterolu. Seznamte se s deseti potravinami, které udrží mysl svěží.

Jablka Důvod, proč schrupnout tolik doporučované jedno jablko denně? Jablka obsahují rostlinný antioxidant flavonoid kvercetin, který udržuje zdravé duševní pochody tím, že ochraňuje mozkové buňky.
Podle vědců z Cornellské univerzity kvercetin chrání mozkové buňky před útoky volných radikálů, které mohou poškodit vnější obal složený z jemných neuronů. To může následně vést ke kognitivnímu poklesu.
Pro dostatečný příjem této přírodní substance konzumujte jablka i se slupkou.

Skořice
Beta-amyloidové plaky, někdy také nazývané senilní plaky, jsou jedním z hlavních znaků Alzheimerovy nemoci. Dalším znakem jsou neurofibrilární klubka obsahující hyperfosforylový protein tau. Dosud probíhající výzkum z Kalifornské univerzity v Santa Barbaře zatím odhalil, že dvě složky ve skořici - proantocyanidin a cinnamaldehyd - mohou zničit tyto nebezpečné tau proteiny. I když výzkum ještě není dokončen, určitě nemůže být na škodu posypat si skořicí, která je rovněž významným antioxidantem, jogurt nebo ovesnou kaši.

 

 

Čokoláda
Jistě už jste slyšeli o pozitivních účincích čokolády na zdraví. Mezi klady patří
snížení krevního tlaku, rizika srdečních onemocnění i odvrácení deprese. Čokoláda
však také podle vědců dokáže udržet vaši mysl zdravou a bystrou a snižuje riziko
vzniku demence. Studie z roku 2009 zjistila, že pouhých 10 gramů kvalitní hořké čokolády denně
pomáhá chránit před ztrátou paměti způsobenou věkem. Lékařští experti dávají tento
jev do souvislosti s obsahem polyfenolů v kakau, které podporují průtok krve do
mozku.

Špenát
Tato listová zelenina je plná živin, které vás mohou ochránit před demencí. Jsou to především foláty, vitamín E a vitamín K. Jen půl šálku vařeného špenátu obsahuje třetinu doporučené denní dávky folátu a pětkrát vyšší množství vitamínu K, než denně potřebujete.
Neurologická studie z roku 2006 odhalila, že pouhé tři porce listové zeleniny nebo zeleniny sytých barev denně může pomoci snížit riziko kognitivního poklesu až o 40 procent. Vitamíny E a K jsou rozpustné v tucích, proto si špenát nezapomeňte pokapat třeba olivovým olejem.

Káva
Kafaři mají další důvod, proč neskoncovat se svým zlozvykem. Nedávná finská studie, které se zúčastnilo 1 400 dlouhodobých pijáků kávy, odhalila, že lidé, kteří pijí tři až pět šálků denně, ve svých čtyřiceti až padesáti letech snižují své šance na vyvinutí Alzheimerovy choroby až o 65% v porovnání s těmi, kdo pijí méně než dva
šálky. Vědci věří, že za ochrannými účinky kávy stojí kofein a velké množství antioxidantů, které káva obsahuje.

Extra panenský olivový olej
ADDL (B-derived diffusible ligands) jsou neurotoxiny, neboli mozkové jedy, které se podílejí na ztrátě paměti a přispívají ke vzniku Alzheimerovy choroby. Tyto molekuly ničí neurony v hipokampu (paměťové centrum mozku) a člověku pak přestává sloužit paměť.
Podle studie expertů z Monellské a Severozápadní univerzity ve Spojených státech může extra panenský olivový olej bojovat proti ADDL. Tento olej obsahuje přirozeně se vyskytující složku zvanou oleocanthal, která by v budoucnu mohla být používána v lécích proti Alzheimerově chorobě.

Ostružiny
Jak stárneme, je pro nás čím dál těžší učit se nové věci, jako je třeba nový tanec nebo cizí jazyk. Mozkové buňky podléhají zánětům a přestávají pracovat tak, jak by měly. Ostružiny však mohou jejich práci podpořit, neboť obsahují antioxidanty známé jako polyfenoly, které ničí záněty a podporují komunikaci mezi neurony.
Podle studie Tuftské univerzity z roku 2009 tak ostružiny mohou zlepšovat naši schopnost vstřebávat nové informace.

Kari
Voňavé kari koření obsahuje složku příbuznou zázvoru, která se nazývá turmerik. Tato látka je zvláště bohatá na kurkumin, který podle expertů z Centra pro výzkum Alzheimerovy nemoci z Kalifornské univerzity v Los Angeles dokáže zabránit vzniku Alzheimerovy choroby a to hned několika způsoby. Nejen že blokuje tvorbu beta amyloidových plaků, ale také bojuje se záněty. Dokáže rovněž snižovat hladiny cholesterolu, který ucpává artérie, čímž se snižuje tok krve do mozku.

Šťáva z hroznového vína
Vědci zabývající se Alzheimerovou chorobou často říkají, že co je dobré pro srdce, je dobré i pro mozek. Nové výzkumy opravdu dokazují, že ty samé polyfenoly obsažené v červeném víně a šťávě z hroznového vína mohou podporovat zdravé srdce, ale rovněž mohou pomáhat při udržení zdravé mysli. Vědci z lékařské fakulty na univerzitě v Cincinnati podávali po dobu tří měsíců dvanácti starším lidem s klesající pamětí denní dávku hroznového džusu nebo placebo nápoj. Poté zjistili, že se dobrovolníkům, kteří pili hroznový džus, značně zlepšila jejich prostorová paměť a verbální učební dovednosti. Lékaři věří, že stejně jako u ostružin, i polyfenoly z hroznového džusu zlepšují
komunikaci mezi mozkovými buňkami.

Losos
Další potravina, která dokáže ochránit nejen vaše srdce, ale i šedou hmotu mozkovou. Losos je významným zdrojem DHA, která patří mezi převládající omega - 3 mastné kyseliny v mozku. Lékařští experti věří, že DHA dokáže chránit před Alzheimerovou chorobou. Losos je navíc přírodním zdrojem těžko dostupného vitamínu D, který podle vědců rovněž může bojovat proti kognitivnímu poklesu. Letošní studie publikovaná v Archives of Internal Medicine odhalila, že starší lidé, kterým chybí vitamín D, mají o 40% vyšší pravděpodobnost, že budou trpět ztrátou paměti způsobenou věkem.

Pramen Kloubovka

ZABIJÁK RAKOVINY – Přirozený zabiják rakovinných buněk – 10.000 krát silnější než chemoterapie!

Annona

Anona ostnitá je plod stromu graviola, a to je zázračný zabiják rakovinných buněk, 10 000 krát silnější než chemoterapie. A proč to nevíme? Je to, protože určité velké korporace chtějí dostat zpět svoje peníze utracené za roky výzkumu při snaze vytvořit syntetickou verzi tohoto k prodeji.

Takže když to teď víte, můžete pomoci kamarádovi v nouzi, když mu to sdělíte, nebo se občas sami napít šťávy anony jako prevenci. Chuť není konec konců špatná. Je to zcela přirozené a určitě to nemá žádné vedlejší účinky. Jestli máte místo, vypěstujte si jednu na své zahrádce.

 celý článek zde.....

Něco málo o Rodinných konstelacích

O technice : O čem jsou Rodinné konstelace ? Především nám umožňují podívat se s určitým odstupem na věci a události v našem rodinném systému, které se nás přímo týkají, a ovlivňují náš život. My si to ale neuvědomujeme, protože normálně nedokážeme vystoupit ze svých rolí a tento odstup nám chybí. Rodinné konstelace nám potom zviditelní vazby na další členy rodinného systému. Tyto vazby způsobují to, že se v životě chováme podle určitých schémat a to tak, jako bychom žili život někoho jiného. Při konstelacích máme tedy šanci uvědomit si tato schémata, což je prvním předpokladem ke změně a k vědomějšímu prožívání života samého. Konstelace nikoho nenutí, aby změnil svoje chování - spíše se jedná o změnu postoje a myšlení. Vše záleží na naší motivaci - pokud se cítíme nespokojeni a naše touha po změně je silná, konstelace mohou v tomto případě pomoci. Aby mohlo ke změně dojít, je třeba ovšem přijmout to, v čem se právě teď nacházíme - a to je asi základní kámen práce s rodinným systémem. Pokud přijmu to, v čem se právě teď nacházím, stane se to pro mě výchozím bodem, něčím, na čem mohu dále stavět. Pokud ovšem budu stále s tím, co mám, bojovat, dostávám se do slepé uličky, zavírám si dveře a moje situace se nikdy nezlepší. Takže konkrétně - je třeba přijmout rodiče takové, jací jsou. I kdyby se dopustili v životě nějakého zločinu a to třeba i na nás samotných, musíme je přijmout takové, jací jsou. Pokud půjdeme proti nim, jdeme sami proti sobě, protože z nich pocházíme a bez nich bychom nebyli ani my. Při práci v Rodinných konstelacích vycházíme z určitých pravidel, podle kterých se rodinný systém chová, ovšem je to pouze rámec, jsou to mantinely, mezi kterými se něco odehrává. Co se při konkrétní konstelaci odehraje se nedá předpovědět, a v tom také spočívá velké kouzlo této práce jak pro toho, kdo konstelaci řídí, nebo lépe řečeno kdo jí provází, tak pro ostatní účastníky konstelace. Čím více si dovolíme " nechat věci, aby se děly ", ať přijde cokoliv, tím větší "hloubku" konstelace má a tím většího efektu dosáhne v našem životě. Na druhé straně je to, co má největší účinek, tento fenomenologický přístup , nejvíce kritizován. Především těmi, kdo potřebují mít věci pod kontrolou. Protože práce s Rodinnými konstelacemi znamená NEMÍT VĚCI POD KONTROLOU . Více zde....... Něco málo o Rodinných konstelacích

Rozhovor Jan Bílý o rodinných konstelacích na ČRO zde ...

 

Olej z černého kmínu je jedním z nejsilněji působících prostředků na imunitní systém. Kromě toho také léčí rakovinu, cukrovku, PLEšATOST, astma, migrénu.

Odrůda Vitakola "aktinidii kolomikta " má obsah vitamínu C v plodech 1520mg %

Můj otec byl vynikající zahradník, ze školy se s vyznamenáním dostal do výzkumného ústavu v Průhonicích za první republiky.Pan hrabě Tarouka si ho oblíbil,ale vrchní zahradník byl sobec a podrazák i jiní a to otec nesnášel, tak odešel.Vrchní ho nechal vymazat ze všech seznamů lidí, kteří tam pracovali.Otec tam poprvé v životě ochutnal aktinidii,byla zrovna nádherně aromatická,a tak celý život snil o tom, že tohle bude pěstovat.Pak musel na nucené práce, kde jen štěstím unikl smrti bombardováním a těžce onemocněl,takže ho pustili domů.Po vyléčení začínali zahradničit soukromě v Olešné u rakovníka, ale nešlo to, tak odešli k Praze v roce 46,ale v 48 vše vyvlastnili,tak pracovali v JZD.Mně napsali komunisté posudek, že jsem syn živnostníka se třemi pracovními silami,což vůbec nebyla pravda,otec nikdy neměl zaměstnance,ale oni dosáhli toho, že mne zařadili jako buržousta.Tam všichni všechno rozkradli a krachovali.Pak utrpěl úraz a odešel do důchodu, i v něm ale pracoval v čelákovicích. Zahradničina je dost těžká práce, vždy se muselo rychle zeleninu a květiny a nikdy mu nezbyl čas na aktinidie, jen sen zůstal.Já jsem si na to čas udělal, jezdil jsem z Ostravy do Prahy na Slezskou7 to nastudovat,napojil se na vědecké instituce, které mi poskytly základní materiály a vyséval jsem a selektoval. Při šlechtění se opylí květ pylem z nadějných rodičů,vysévá se a selektuje.Neví se, jaké vlastnosti má otcovská rostlina,takže mně stačilo použít již opylené a selektovat.A povedlo se.Po úrodě jsem prostudoval všechny ruské odrůdy a u žádné nenašel tak velké plody a tak velkou úrodnost jako u mojeho semenáče. U nás odborníci drželi po komunistické linii velkou moc.Přijali mi přihlášky do zkoušek, nechali si zaplatit poplatky a po tom mi zkoušení zamítli.Než ještě bylo zamítnuto, oznámili mi, že objednali z Vídně na srovnání odrůdy Hayward,Bruno a další, což je úplně jiný druh, se kterým to nejde srovnávat.Vůbec nerozuměli tomu, o co se jedná.Jejich hlavní zájem byl černý obchod se sazenicemi,využívali toho, že na celnici šlo označit sadbu vezenou na západ jako materiál na výstavu,za takový se neplatí clo a výstavu to nepřežije, tak se to tam musí spálit. Ve skutečnosti to byl tvrdý obchod s penězi na Švýcarská konta, nebo do ruky.To byl jejich hlavní zájem, a ne zkoušet cosi čemu nerozumí. Vykašlal jsem se na ně ,nevrátili mi žádný materiál, který jsem jim poskytl ani poplatky ani přes četná upomínání Ing Hanla. Začal jsem jezdit na mezinárodní vědecká symposia ukazovat výsledky.Vedoucí výzkumáků však nedokázali přečíst ani fotografii, kromě ruské odbornice paní Natalie Kozak.Ta ihned pochopila, že se jedná o něco vyjímečného a poslal mi zhodnocení odrůdy Vitakola jako nejlepší odrůda. Protože rusové jsou nejdále ve šlechtění tohoto druhu,znamená to tedy, že je nejlepší na světě,ovšem do doby,až se objeví ještě lepší. Náznaky lepší se objevují, ale dosud nevyzkoušené.Většina z nich vzešla z mé odrůdy, jedna byla nalezena v tajze. U nás mi zkoušení provedla státní zkušebna a odrůdu uznala.Viz článek v zahradnictví č.6/2011. Už dávno předtím jsem to měl jak v našich populárních,tak i zahraničních vědeckých časopisech. Snažil jsem se ale legálně s tím projít, Zachovat si autorství odrůdy a pokračovat,což bylo ještě těžší než vlastní vývoj odrůdy. Odrůda je velmi úrodná, má často po třech plodech na jedné stopce a velkých 42mm.Jiná výborná odrůda Maxivit mi byla zcizena a prodána do zahraničí. Odrůda Vitakola má obsah vitamínu C v plodech 1520mg%. Některé jiné odrůdy mají až 2000mg%. Pro srovnání kiwi z obchodu má 60, a kiwi arguta má okolo 100mg%. Tak velký obsah C má jedině ruská odrůda šípku, ten trpí červivostí a musí se zpracovávat nejde jíst tak jak je z rostliny.Dále podobný obsah C má Acerola, která roste jen v tropech a je to děsně trnitý keř.Jiný australský strom roste také jen v tropech. Dá se teda říci, že toto ovoce je nejzdravějším ovocem na světě pro obsah vitamínu C. Zatím však nikdo nedokázal ho pěstovat na produkci ovoce, starší odrůdy nebyly dostatečně úrodné a nebyly vypracovány technologie.Teprve nyní zakládáme zkušební plantáže. Ovoce patří mezi soft fruit=měkké, musí se sklízet do malých kelímků podobně jako maliny. Do doby, nežli bude ovoce možno zakoupit uběhne ještě delší čas, zatím si aktinidii kolomikta může každý zasadit sám doma ,tak ho bude mít nejdříve.Sazenice tohoto druhu prodává firma Kruh Semily,firma stareodrudy,firma rostlinky a já. Když mám tuto příležitost veřejně se vyjádřit, chci především poděkovat všem, kteří mi pomáhali,a i těm, co drželi palce.Bylo jich hodně. Jan Kola ,Jeseník literatura: Dr.Linus Pauling:Vitamin C i zdorovje,vyd.Moskva.

Děkuji Janu Kolovi za mail, který byl napsán pro JanochINFO.cz

Rakovina je houba, a je léčitelná! "Různorodé plísně a houby, především však typu candida, žijí v těle hostitele. Tento organismus, stejně jako jiní paraziti, pro své přežití potřebuje hostitele. Odpadní produkty kvasinek oslabují imunitní systém a vedou k tomu, že se člověk cítí špatně, a to jak psychicky, tak i fyzicky."celý článek zde...

Anona cherimoya ZABIJáK RAKOVINY – Přirozený zabiják rakovinných buněk – 10.000 krát silnější než chemoterapie! Anona ostnitá je plod stromu graviola, a to je zázračný zabiják rakovinných buněk, 10 000 krát silnější než chemoterapie. A proč to nevíme? Je to, protože určité velké korporace chtějí dostat zpět svoje peníze utracené za roky výzkumu při snaze vytvořit syntetickou verzi tohoto k prodeji. celý článek zde...

Odstranění vápenatých usazenin z těla česnekem a citronem, Prof. Gerd Unterweger Jsou-li cévy v mozku a srdci zvápenatělé, pije se denně jedna likérová sklenka (0,2 cl) výtažku z asi 30 oloupaných dílků česneku a 5ti malých, nakrájených a neoloupaných přírodních citrónů (bio).

Všechno se v mixéru zpracuje na kaši, dá do jednoho litru vody a přivede se k varu. Ale nechá se jen jednou “převalit”. Potom se zcedí a naleje do lahve. Uchovává se v chladu. Denní sklenka se pije dle možností – před, nebo po hlavním jídle..

Již po třech týdnech denního užívání pocitíte v těle příjemné omlazení! Zvápenatění a jeho vedlejší příznaky jako jsou zhoršené vidění či slyšení – se zmenšují a postupně odcházejí.

Po třech týdnech kůry by měl člověk kůru na osm dní vynechat a pak opět tři týdny pokračovat. Pak se dostaví pronikavý úspěch. Tuto levnou neškodnou a léčivou kůru by měl člověk každý rok opakovat.

Nepříjemná česneková vůně není vůbec cítit a účinek citronu s česnekem se projeví naplno. Člověk může zase dobře spát a nemusí v noci „pobíhat“. Vápník se rozpustil..

Jedna žena se vyhnula operaci srdce, protože se jí tuk a vápník v cévách po kůře rozpustil. Také při vypadávání zubů – paradentóze se česnekový elixír dobře osvědčil!
Ať se vám daří!  Auf gutes Gelingen! Prof. Gerd Unterweger Přeložil. František Horecký

Pijte čerstvou vodu! V Japonsku je běžně pít vodu každé ráno a to hned po probuzení se. Vědecké výzkumy dávno potvrdily blahodárný vliv tohoto zvyku na zdraví a tvrdí, že voda je u Japonců velmi účinným lékem pro známé vážná onemocnění jako bolesti hlavy, migrény, srdeční onemocnění, tachykardie (zrychlené srdce), epilepsii, obezitu, bronchiální astma, záněty kloubů ( artritidy), tuberkulózu, meningitidu, onemocnění močových cest (včetně ledvin), zácpu, zrakové problémy, dělohu, nádory, menstruační potíže, záněty horních a dolních cest dýchacích, duševní onemocnění a jiné. Celý článek zde...

ČESNEK - OCET - MED * Zázračný přírodní lék Už nemusíte trpět bolestí ani slabým zdravím, protože zázračná kombinace česneku, octa a medu umí uzdravit téměř každý lidský neduh.
Tato neuvěřitelná přírodní léčba potírá rakovinu, artritidu a srdeční problémy. Léčí astma, chřipku, vysoký krevní tlak a dokonce i neplodnost a spoustu dalších nemocí. Je tak silná, že při pravidelném užívání může trvale zajistit dobré zdraví. "Roky vědeckého výzkumu odborníků dokázaly nade vší pochybnost, že
česnek, ocet a med je kouzelná přírodní směs," tvrdí Dr. Emilio Steffani, odborník na výživu z Říma, který už na toto téma napsal nejednu publikaci. "Tyto tři účinné ingredience jsou k dostání kdekoliv a nejsou vůbec nákladné. Když si ještě uvědomíte, jak prospěšné jsou pro lidské zdraví, máme před sebou udivující lék." Česnek s octem a med má doslova na tisíc lékařských použití, jak říká Dr. Steffani i ostatní vědci. Se svolením vašeho lékaře si použitím této hojivé kombinace můžete vyléčit zde popsané obvyklé choroby a ještě i mnoho dalších.

Citronové rozinky - STOP chřipce Citrónové rozinky: Balíček rozinek spaříme horkou vodou a dáme do malé misky. Na ně vymačkáme šťávu ze 2 citronů a necháme několik hodin nasáknout.
Vitamin C se naváže na hroznový cukr a má pak větší účinek v našem organismu. Každodenní "zobání" těchto rozinek je skvělou prevencí proti infekci.

Rakovina není nemoc,ale přírodou řízené prodloužení života.

Rakovina není nic víc než poslední projev extrémního překyselení organismu a toxicity tělesných tekutin a tkání.Za těchto podmínek a při dysfunkci imunitního systému by tělo předčasně zemřelo.Proto na svou ochranu moudře začne shromažďovat vnitřní toxiny,obalovat je oslabenou super-kyselou tkání a zapouzdří je pod nepropustnou ochrannou vrstvou.,aby zabránilo jejich dalšímu šíření.S tímto důvtipným řešením obdrží majitel smlouvu na delší život.My ovšem tomuto procesu říkáme choroba.Tělo vytvoří tumor proto,aby potlačilo a uklidilo jedy,které nemůže jinak vyloučit a prodloužilo si život na tak dlouho,jak jen je možné,poskytujíc svému majiteli dostatek času na k eliminaci interní toxicity.Metastázy jsou poslední pokus těla ke své záchraně.Jestliže je tato interní toxicita úspěšně potlačena ,tělo postupně bezpečně odstraní všechny nádory a navrátí se mu zdraví.Pokud tento proces není úspěšný,osud majitele těla je definitivně určen a umírá- ne na rakovinu,ale na extrémně jedovaté léčebné postupy,intenzivní emoční zhroucení,zoufalství a stres.
Zkuste své tělo z celého srdce co nejvíce milovat a co nejdříve začněte s detoxikací. Pro Janoch.borec.cz ID.

Léčba rakoviny javorovým sirupem a zažívací sodou

Lze rakovinu vyléčit práškem do pečiva a javorovým sirupem? Očividně ano. Tato informace probleskla novinovými titulky, ale stejně tak rychle byla potlačena. Léčba popularizovaná Jimem Kelmunem, důchodcem žijícím v Asheville v Severní Karolíně, znamená skutečný průlom. Říká: „Podal jsem tu směs více než 200 pacientům, u nichž diagnostikovali rakovinou v konečném stádiu. Z toho 185 lidí pak kupodivu žilo ještě 15 a více let – a téměř polovina se rakoviny úplně zbavila.“

Vypadá to jednoduché až k pláči, ale tato prostá léčba zažívací sodou a javorovým sirupem je nesmírně účinná přírodní chemoterapie, která velmi efektivně hubí rakovinné buňky. Přitom zcela postrádá brutální vedlejší účinky provázející většinu nesrovnatelně méně efektivních „standardních“ chemoterapeutických metod. Za tepla vytvořená směs chemicky čisté jedlé sody (hydrogenuhličitan sodný; NaHCO3) a javorového sirupu je velmi efektivní prostředek proti všem druhům rakoviny. Ohřátím se na sebe pevně navážou molekuly sody a javorového sirupu, a takto vybavená glukóza může zamířit k rakovinovým buňkám. Rakovinové buňky prostě milují cukr, který přímo nezřízeně hltají. V tomto případě je ale na molekuly cukru navázaná silně zásaditá sodíková sloučenina! Kyselé rakovinové buňky absorbují s cukrem i sodu, a to je jejich zkáza...

Recept: Javorový sirup a jedlá soda

3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody ( soda bicarbona ) smísit ( např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody ) a promíchat,dát poté v kastrůlku na sporák,zahřívat 5 minut nepříliš silně aby teplota sirupu nepřesáhla 40°C ,dokud směs poněkud nezahoustne.Na počátku může být užíváno častěji,např.3x denně jedna čajová lžička.Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně,dlouhodobě.Může být rozpuštěna ve vodě nebo třeba namazána na chléb.Javorový sirup může být případně dočasně nahrazen medem.Obecně platí: nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech,s výjimkou trošky ovoce.

Tato léčba je založena na tom, že rakovinové buňky milují cukr, který do sebe vtahují. Javorový sirup obsahuje čistou glukózu, takže tuhle podmínku dokonale splňuje. Tak se látka dostane přesně do centra nádoru. Jedlá soda pak dokáže díky obrovskému obsahu kyslíku rakovinový nádor doslova rozbít zevnitř. A to už během prvních tří dnů. Dochází tak k naprosté likvidaci nádoru v jakémkoli stádiu, tedy i v konečné fázi rakoviny.

Pro další stránky s přírodní léčbou si vyberte z menu