Kombinace černé kávy, mléka a smetany !

Kombinace černé kávy, mléka a smetany nepůsobí na naše tělo ani trochu příznivě!

Kombinace černé kávy, mléka a smetany nepůsobí na naše tělo ani trochu příznivě! Naopak, zatěžuje dvanácterník, který pak v křeči stáhne svoje hladké svalstvo a následně začne vyřazovat z provozu slinivku břišní. Dále zablokuje i celý žlučník. Ten je vlastně zásobovací skladiště žluči v našem organismu. Žluč se má samočinně do trávící soustavy uvolňovat vždy tehdy, když sníme cokoli mastného, aby byl přijatý tuk pro následné strávení předem dostatečně emulgován.

Jestliže nám ale žlučník z jakéhokoliv důvodu řádně nefunguje, máme zaděláno na mnohé další zdravotní problémy označované dnes za běžné civilizační nemoci. Snad největším problémem je však nulová osvěta a to, že se tohle opravdu varující vědecké poznání zpravidla dozvídáme až tehdy, když je nám už 70 let a v průběhu předešlých padesáti let jsme oblíbenou kávu tak rádi popíjeli právě s mlékem, či smetanou, protože jen tak nám to chutnalo a obchody jsou toho doslova plné.

Křeče a bolesti se potom za čas objevují i v oblasti bederní páteře, když chronický nedostatek žluči ve střevech způsobuje až bolestivou zácpu. Žluč, která se nedostane do dvanácterníku, se usazuje s výraznou bolestí právě u vývodu žlučníku a tvoří se tam nejprve žlučový písek. Ovšem později se mohou vytvářet až opravdu velké a životu nebezpečné žlučové kameny, které nakonec žlučník zcela ucpou. Z čínské medicíny se dozvídáme, že meridiánová spojnice nemocného žlučníku prochází všemi velkými klouby našeho organismu (kyčle, ramena, kolena) a způsobuje jejich silné bolesti až chronickou nehybnost.

Chybějící slinivkové šťávy způsobují ve střevech velice silné nadýmání (meteorismus). Vracející se žlučí reaktivované žaludeční šťávy pak silně poškozují už i samotnou slinivku a právě tak potom vzniká stále se rozmáhající cukrovka (diabetes mellitus), což je ve své podstatě jen velice málo, nebo zcela nefunkční slinivka, protože se v ní potom následkem prodělaných poleptání žaludeční kyselinou a následných zánětů už netvoří v patřičném množství, anebo vůbec, veledůležitý hormon inzulin. Takto je mimo jiné ochromena i činnost mnoha dalších sliznic v celém našem těle.

Káva navíc obsahuje velké množství hodně agresivní kyseliny šťavelové. A když ledviny tuto látku nestačí dostatečně rychle vylučovat prostřednictvím moči, potom se snadno vytvoří z přítomných krystalků kyseliny šťavelové nejdříve močový písek. Později se ale vytvářejí také obrovské, vysoce bolestivé a zároveň i rizikové močové kameny. Je-li totiž v našem organismu neustále přítomno příliš velké množství kyseliny šťavelové, přes tlusté střevo se následně vstřebává zpátky do těla a usazuje se i do kloubů a svalů. Dochází tak k silným bolestem (vnímaným zejména v noci) – jak v oblasti páteře, tak i v oblasti velkých kloubů. Tímto způsobem vzniká i velice podobné, vysoce bolestivé a pohyb omezující onemocnění, jako je dna!

Pokud tedy alespoň trochu myslíte na své pozdější zdraví, popíjejte svoje oblíbené kafíčko zásadně bez mléka či smetany a jen v malém množství! A spolu s ní, nebo hned po ní si už zásadně nikdy nedopřávejte šlehačku, či dokonce nějaké vysoce kalorické, tedy zejména silně omaštěné zákusky, či koláčky.


Autor: MUDr. Jan Miklánek, primář a léčitel, zdroj :www.astrolife.cz

 

 

Německá vědkyně vynalezla již před lety úspěšný a jednoduchý lék na rakovinu

Johanna Budwigová Dr. Johanna Budwigová, německá fyzička, farmakoložka a biochemička, na základě svých objevů týkajících se role nenasycených mastných kyselin ve fungování lidského imunitního systému vyléčila tisíce pacientů. Mnozí z nich byli v posledním stádiu rakoviny a měli před sebou podle odhadu lékařů jen týdny života. Zázračným „léčivem“ jsou „obyčejné“ potraviny jako tvaroh, lněný olej a šampaňské. Dr. Budwigová byla za tyto své objevy sedmkrát nominována na alternativní Nobelovu cenu. Její metoda zachraňuje (nejen) onkologické pacienty i dnes. Celý článek zde...