Je žvýkačka nejtoxičtějším produktem v obchodě?

Je žvýkačka nejtoxičtějším produktem v obchodě?

Autor tohoto článku se nedávno dotazoval asi třiceti žen ve věku kolem čtyřiceti let. Otázka zněla, zda mají u sebe žvýkačky. Dvacet sedm z nich vytáhlo balení žvýkaček a některé dokonce popsaly jakou zvláštní příchuť nebo značku milují.

Statistiky z tohoto průzkumu necharakterizují všechny ženy, ale 90 procent z nich žvýká žvýkačku každý den, přičemž značný počet žvýká více než jednu denně. Když budeme přemýšlet o množství chemických látek, se kterými jsou lidé v kontaktu každý den, bude zajímavé zjistit složení žvýkačky, a co je důležitější, zjistit, zda nepoškozuje zdraví. Jak často lidé věnují pozornost složení na zadní straně obalu žvýkačky?

V případě, že tomu přece jen věnují pozornost, jsou opravdu obeznámeni s těmito látkami? Je možné, že balíček žvýkaček je více karcinogenní než krabička cigaret? Jak vzápětí uvidíme, žvýkačky obsahují některé z nejvíce toxických látek, jaké se vůbec můžou dostat do organismu a způsobují značný počet nejnebezpečnějších onemocnění na světě.

Zde je složení žvýkaček, produkovaných několika nejoblíbenějšími značkami:

Sorbitol, xylitol, mannitol, maltitol

 Glycerol

 Hydrogenovaný kokosový olej a škrob

 Aspartam - acesulfam

 Sójový lecitin

 Oxid titaničitý

 Technický ionol

Kyselina Jablečná a citronová

 

Přísada číslo 1 - gumový základ.

Zkuste si představit, že k vám někdo přijde a zeptá se : "Nechceš chvíli žvýkat kus automobilové pneumatiky nebo plastu?" Jistěže zdvořile odmítnete a doporučíte osobě odborné vyšetření. Ve skutečnosti je ale gumový základ směs elastomerů, plastifikátorů, plnidel a pryskyřic. Některé z dalších složek směsi jsou třeba "PVA lepidlo" polyvinyl-acetát, který je často nazýván jako "tesařské lepidlo" nebo parafín - další složka, která je vedlejším produktem zpracování ropy. Je bezpečné žvýkat plast, olej nebo gumu? Pří žvýkání žvýkačky mohou tyto látky snadno nalézt svou cestu do vašeho těla.

Přísada číslo 2 - Aspartam

Spory ohledně látky nepřestávají už dlouhou dobu. Je to jedna z nejvíce toxických látek, jaké se vůbec můžou dostat do těla. Aspartam je spojován s nejtěžšími poruchami mozku, včetně Alzheimerovy choroby a amyotrofické laterální sklerózy. Je také považován za závažnou příčinu nemocí jako je cukrovka, roztroušená skleróza, astma, obezita a mnoho dalších. Aspartam je nyní zahrnut do mnoha zdravých výživ, i přes jeho schopnosti vyvolat dlouhodobou obezitu díky vysoké kyselosti. Tento exotoxin způsobuje hyperexcitabilitu neuronů (nervových buněk) a jejich následné úmrtí. o Aspartamu si přečtete zde...

 Přísada číslo 3 - hydrogenovaný kokosový olej a škrob

Hydrogenovaný kokosový olej a škrob. Hydrogenace je chemický proces, který váže vodík na uhlíku dvojnou vazbou. Cílem je prodloužit trvanlivost výrobku transformací oleje do látky, která více připomíná plast. Tento proces také vytvoří trans-tuky, které jsou velmi škodlivé pro zdraví.

 Přísada číslo 4 - barvivo oxid titaničitý

Barvivo oxid titaničitý. Oxid titaničitý je nanočástice, která je součástí složky slunečních krémů a dalších zdravotních produktů, včetně syntetických potravinářských přísad. Nový výzkum vedl k předpokladu o karcinogenních účincích této látky. Lidi to prostě táhne k barevným věcem.

Přísada číslo 5 - sorbitol, xylitol, mannitol, maltitol

Sorbitol, xylitol, mannitol, maltitol. Jsou to alkoholy vyrobené z cukru, ale natolik chemicky pozměněné, že se považují za bezcukerné. Obvykle výrobek, jehož struktura je upravená tak, aby byl "lepší" nemusí znamenat to, že je zdravější. Někdo dokonce tvrdí, že tyto produkty jsou mnohem škodlivější než cukr a stimulují růst tělesné hmotnosti. Mezí další nežádoucí

Žvýkačka a trávení

Pokaždé, když žvýkáte žvýkačku, je váš mozek zmaten a myslí si, že budete jíst. Proto vysílá signály do žaludku, slinivky břišní a dalších trávících orgánů, aby se připravily na "jídlo". Vaše slinné žlázy a pankreas začnou produkovat enzymy potřebné k trávení potravy. Konstantní uvolňování enzymů vede k tomu, že tento proces se zpomaluje. To brání tělu trávit potravu, když doopravdy jíte.

Alternativní osvěžovač dechu

Dobrou alternativou žvýkačky je mátový olej. Jediná kapka stačí na osvěžení dechu. Existují i ​​jiné organické oleje, které vám v tomto pomůžou.

 Na žvýkačce není nic dobrého. Tato látka přeplněná chemikáliemi nemá nic společného se zdravím zubů nebo celého těla. Nevěřte reklamám. Všech pět složek vyjmenovaných výše vede k poruchám v těle a různým nemocem. Neměli byste podstupovat takové riziko jen kvůli svěžímu dechu. Možná, že v budoucnu zjistíte, že žvýkačky jsou stejně špatné jako cigarety. Zdroj : mixednews.ru